Zatímco všude vládne minimalismus a strohé tvary šperků i oblečení, já se pomalu zamilovávám do barev a dětského kýče. Plastovým barevným prstenům La Manso už podlehly Miley Cyrus i Bella Hadid a já se jim vůbec nedivím! Návrat do dětství, hravost a rozmanitost. To vše nám po těch někonečných dnech strávených doma chybí a alespoň takto si to můžeme vynahradit. Tak co, kdo z vás letos ozdobí prsty barvami a hravými tvary?
Zde je můj #wishlist!
Krémová struktura, matný finiš a krásně světlá nude barva.
Sephora Rouge Matte 02. (link)
Poprvé jsem tento recept vyzkoušela díky kampani pro Nespresso. Marek Raditch navrhl toto havajské tradiční jídlo jako ideální ke spárování se stařenou kávou Aged Sumatra. A já si od té doby domácí poke zamilovala. Trošku jsem recept doplnila o další suroviny a totéž radím i vám. Nebojte se experimentovat a přidat do poke, to co máte nejraději!
Jak dělám svojí nejoblíbenejší ovesnou kaši?
Na přípravou dvou porcí budete potřebovat:
100 gramů ovesných vloček (já kupuji jemné - lépe se znich dělá kaše)
3 lžíce chia semínek
1 střední jablko
1 čajová lžička skořice
stévie sirup pro oslazení (můžete použít třtinový cukr či jiný sirup)
arašídový krém
Na ozbodu:
oříšky dle vaší chuti
banán či další ovoce
Postup:
Do hrnce nasypu vločky, chia semínka a oloupané nastrouhané jablko. Přidám lžičku skořice a na malém plameni nechám povařit cca 4 minuty za stálého míchání. Poté dle chuti osladím sirupem. Já dávám cca 1 lžíci sirupu. Rozdělím do talířů a poté už jen přidám arašídový krém a všechno dobré, co mi příjde pod ruku! P.S. miluji ovoce sušené mrazem!
Dobrou chuť.