Konečně je tu slibovaný haul všeho nakoupeného v Tokiu - pro sebe i jako suvenýry pro rodinu. Od oblečení, šperků, bot až k jídlu a kosmetice! Doufám, že vám toto video poslouží jako inspirace při nakupování v tom úžasném velkoměstě. Jak jsem totiž zmiňovala několikrát - v Japonsku je vše levnější!
Tady ještě seznam konkrétních obchodů, kde jsem kousky pořizovala:
Skleněné šperky: HARIO Lampwork Factory
Tenisky: Onitsuka Tiger, Shibuya
Legíny a oblečení na cvičení: Lululemon
Kosmetika, jídlo a vše ostatní: Don Quijote
Shu Uemura: Flagship obchod Shibuya
Dejte mi vědět, co se vám z mých nákupů líbilo nejvíce nebo co jste si dovezli z Japonska vy!
A také budu moc ráda za odběr a lajk!
Vaše Alex
Poprvé jsem tento recept vyzkoušela díky kampani pro Nespresso. Marek Raditch navrhl toto havajské tradiční jídlo jako ideální ke spárování se stařenou kávou Aged Sumatra. A já si od té doby domácí poke zamilovala. Trošku jsem recept doplnila o další suroviny a totéž radím i vám. Nebojte se experimentovat a přidat do poke, to co máte nejraději!
Jak dělám svojí nejoblíbenejší ovesnou kaši?
Na přípravou dvou porcí budete potřebovat:
100 gramů ovesných vloček (já kupuji jemné - lépe se znich dělá kaše)
3 lžíce chia semínek
1 střední jablko
1 čajová lžička skořice
stévie sirup pro oslazení (můžete použít třtinový cukr či jiný sirup)
arašídový krém
Na ozbodu:
oříšky dle vaší chuti
banán či další ovoce
Postup:
Do hrnce nasypu vločky, chia semínka a oloupané nastrouhané jablko. Přidám lžičku skořice a na malém plameni nechám povařit cca 4 minuty za stálého míchání. Poté dle chuti osladím sirupem. Já dávám cca 1 lžíci sirupu. Rozdělím do talířů a poté už jen přidám arašídový krém a všechno dobré, co mi příjde pod ruku! P.S. miluji ovoce sušené mrazem!
Dobrou chuť.
Podzimní chutě je potřeba uspokojit něčím sladkým a kořeněným. A jelikož je dýňová sezóna v plném proudu, nemůže to být nic jiného než dýňová kaše! Recept je navíc velmi jednoduchý.
Na přípravu kaše pro dva budete potřebovat:
1/2 menší dýně
1/2 hrnku ovesných vloček
skořici
med nebo skořicový cukr nebo javorový sirup
perníčkové koření
pekanové oříšky
Na ozdobu:
jablíčko nebo cokoliv vašeho oblíbeného
Postup:
Dýni povařím do měkka. V jiném hrnci zvlášť povařím ovesné vločky s vodou a trochou skořice (v poměru 1/2 hrnku vloček a jednoho hrnku vody). Ovesným vločkám stačí bohatě 3 minuty. Poté smíchám dýni a ovesné vločky, přidám skořici, cukr, perníčkové koření a mixuji. Poté ochutnám a osladím nebo přidám koření podle chuti. A máme hotovo! Ozdobím opraženými pekanovými oříšky a přidám jablíčko. Podzimní snídaně je na světě.
Dobrou chuť!