HOMEMADE POKE BOWL RECIPE

FOOD / 05. 02. 2021
poke bowl recept
poke bowl recept

Poprvé jsem tento recept vyzkoušela díky kampani pro Nespresso. Marek Raditch navrhl toto havajské tradiční jídlo jako ideální ke spárování se stařenou kávou Aged Sumatra. A já si od té doby domácí poke zamilovala. Trošku jsem recept doplnila o další suroviny a totéž radím i vám. Nebojte se experimentovat a přidat do poke, to co máte nejraději! 

0  komentářů

zobrazit celý článek

OATMEAL RECIPE

FOOD / 08. 01. 2021
ovesná kaše s chia semínky a jablkem recept
ovesná kaše s chia semínky a jablkem recept

Jak dělám svojí nejoblíbenejší ovesnou kaši? 

 

Na přípravou dvou porcí budete potřebovat:

100 gramů ovesných vloček (já kupuji jemné - lépe se znich dělá kaše)

3 lžíce chia semínek

1 střední jablko

1 čajová lžička skořice

stévie sirup pro oslazení (můžete použít třtinový cukr či jiný sirup)

arašídový krém

 

Na ozbodu:

oříšky dle vaší chuti

banán či další ovoce

 

Postup:

Do hrnce nasypu vločky, chia semínka a oloupané nastrouhané jablko. Přidám lžičku skořice a na malém plameni nechám povařit cca 4 minuty za stálého míchání. Poté dle chuti osladím sirupem. Já dávám cca 1 lžíci sirupu. Rozdělím do talířů a poté už jen přidám arašídový krém a všechno dobré, co mi příjde pod ruku! P.S. miluji ovoce sušené mrazem!

Dobrou chuť. 

0  komentářů

zobrazit celý článek

PUMPKIN OATMEAL

FOOD / 27. 10. 2020
dýňová kaše
dýňový kaše

Podzimní chutě je potřeba uspokojit něčím sladkým a kořeněným. A jelikož je dýňová sezóna v plném proudu, nemůže to být nic jiného než dýňová kaše! Recept je navíc velmi jednoduchý.

Na přípravu kaše pro dva budete potřebovat:

1/2 menší dýně

1/2 hrnku ovesných vloček

skořici

med nebo skořicový cukr nebo javorový sirup

perníčkové koření

pekanové oříšky

 

Na ozdobu:

jablíčko nebo cokoliv vašeho oblíbeného

 

Postup:

Dýni povařím do měkka. V jiném hrnci zvlášť povařím ovesné vločky s vodou a trochou skořice (v poměru 1/2 hrnku vloček a jednoho hrnku vody). Ovesným vločkám stačí bohatě 3 minuty. Poté smíchám dýni a ovesné vločky, přidám skořici, cukr, perníčkové koření a mixuji. Poté ochutnám a osladím nebo přidám koření podle chuti. A máme hotovo! Ozdobím opraženými pekanovými oříšky a přidám jablíčko. Podzimní snídaně je na světě.

Dobrou chuť!

 

 

0  komentářů

zobrazit celý článek