ALL ABOUT | SKIN MIRACLE

20. 09. 2017

Ahoj holky! Dnešní článek bych chtěla věnovat zázraku na pleť jménem P50. Tohle exfoliační tonikum od značky Biologique Recherche se už jednou objevilo na mém Instagramu a dostala jsem ohledně něj a celkově pleti spoustu dotazů, atak jsem se rozhodla tomu věnovat samostatný článek a rovnou ho zařadit do rubriky „all about“. Pojďme se tedy podívat na to, proč tomuhle přípravku říkám zázrak a proč všechno ostatní letělo do koše.

Možná si říkáte, že jsem ještě „moc mladá“ na to, abych se tak moc zabývala produkty na pleť a investovala do dražší kosmetiky. Já jsem ale zastáncem názoru, že čím dříve se začnete zajímat o to, co používáte na svou pleť, tím více se vám později odvděčí. 

Moje pleť trpěla na suché flíčky, které se v létě neopalovaly a po nanesení makeupu byly šíleně viditelné. Po odlíčení a umytí obličeje jsem měla pocit napnuté a suché dehydratované pokožky.  Ráno jsem se naopak budila s doslova „umaštěným“ obličejem – jak se pleť snažila sama čistit. Nemluvě o pár pigmentových skvrnách kolem nosu a sem tam nějakém Mount Everestu (čti příšernej beďar) ideálně uprostřed čela. Všechny tyhle problémy, doopravdy VŠECHNY, se zlepšily již po pár týdnech používání P50w. Už po týdnu jsem měla sametovou pleť, suchá místa zmizela. Pigmentové skvrny se zmenšily a pupínky (když už se nějaký objeví) se hojí a mizí mnohem rychleji. 

Už to bude čtvrtý měsíc, co tenhle zázrak používám a moje pleť je čistší a rozzářenější a na dotek je jako MIMINO.  Konkrétně P50w mi bylo doporučeno v Medical Esthet & Spa Biologique Recherche Institutu (kde jsem mimochodem byla i na microbladingu obočí), jedná se totiž o nejjemnější exfoliant s protizánětlivými látkami vhodný pro jemnou mladou a citlivou pleť.  Výborně pleť vyčistí, vyživí a hlavně postupně odstraňuje odumřelé buňky, čímž přispívá k obnově pokožky. Samozřejmě, že každá pleť potřebuje jinou péči a proto je více druhů těchto exfoliačních tonik. Některé dokonce pomáhají odstranit jizvy po akné a řeší mnohem horší problémy s pletí. Určitě doporučuji se poradit s kosmetičkou, která vám pomůže pleť diagnostikovat a doporučit správný přípravek.

Zezačátku se P50 aplikuje na navlhčený odličovací tampón nanesením několika kapek a poklepáváním obličeje, krku a dekoltu. Vždy ráno a večer na vyčištěnou pleť. Navlhčením vatičky se tonikum naředí a pokožka si lépe na něj zvykne. Později už samozřejmě nemusíte ředit :)  Mně osobně taky vyhovuje to, že tonikum není parfémované!

P50 je pouze takovým základním přípravkem pro pleť na pozdější nanášení krému. Jelikož moje pleť byla hodně dehydratovaná, byla mi doporučena Emulsion Originelle Régénérante s lehkým složením podporující právě hydrataci a zabraňující vysoušení pleti. Složení kombinuje esenciální mastné kyseliny a roslinný komplex a také tak voní - samozřejmě bez přidané parfemace. Mě osobně připomíná vůni louky :))) 

Jak jsem již psala na začátku článku - všechny ostatní krémy a emulze letěly do koše. P50 se pro mě stala naprosto nenahraditelnou. Musím ještě podotknout, že i když je cena vyšší, 50ml balení mi vystačí zhruba na 5-6 měsíců a určitě se vyplatí investovat. Hlavně pokud chcete mít krásnou pleť! Jestli máte ještě nějaké dotazy, určitě se ptejte! Hezký den :* A.

 

MEDICAL ESTHET & SPA
BIOLOGIQUE RECHERCHE INSTITUT
Šaldova 219/1e
186 00 Praha 8 – Karlín