Podzimní chutě je potřeba uspokojit něčím sladkým a kořeněným. A jelikož je dýňová sezóna v plném proudu, nemůže to být nic jiného než dýňová kaše! Recept je navíc velmi jednoduchý.
Na přípravu kaše pro dva budete potřebovat:
1/2 menší dýně
1/2 hrnku ovesných vloček
skořici
med nebo skořicový cukr nebo javorový sirup
perníčkové koření
pekanové oříšky
Na ozdobu:
jablíčko nebo cokoliv vašeho oblíbeného
Postup:
Dýni povařím do měkka. V jiném hrnci zvlášť povařím ovesné vločky s vodou a trochou skořice (v poměru 1/2 hrnku vloček a jednoho hrnku vody). Ovesným vločkám stačí bohatě 3 minuty. Poté smíchám dýni a ovesné vločky, přidám skořici, cukr, perníčkové koření a mixuji. Poté ochutnám a osladím nebo přidám koření podle chuti. A máme hotovo! Ozdobím opraženými pekanovými oříšky a přidám jablíčko. Podzimní snídaně je na světě.
Dobrou chuť!