DIAGNOSTIKA PLETI

BEAUTY / ALL ABOUT / 18. 10. 2019
diagnostika pleti biologique recherche
diagnostika bletti biologique recherche

S příchodem podzimu jsem začala na své pleti pociťovat změny. Vysušenější, citlivější pokožka a začínající pupínky mi naznačily, že bych měla péči věnovat maximum a dopřát jí produkty, které potřebuje. Tak jak se mění naše osobní potřeby, i potřeby pleti se mohou změnit na základě vnějších i vnitřích vlivů. Mezi vnitřní vlivy v mém případě patří určitě stres, kterému osobně v tomto období podléhám více a také větší konzumace cukru. Za vnější vliv považuji změnu ročního období a přicházející zimu.

Začátkem října jsem proto vyrazila na diagnostiku pleti do partnerského salonu Biologique Recherche, Medical Esthet & Spa. Cílem bylo zjistit, v jakém stavu moje pleť je a zda mi aktuálně vyhovují produkty, které od značky BR používám, a co vše udělat pro to, aby byla moje pleť opět rozjasněná, hydratovaná a svěží. 

medical esthet and spa Diagnostika pleti

Osobní konzultace se specialistkou a školitelkou značky Biologique Recherche trvá 30 minut. S pomocí přístroje Skin Instant Lab se měří hydratace, elasticita, lipidový filtr, pigmentace a množství mazu. Hodnoty se zapisují do klientské karty, kterou si o vás vedou už od první návštěvy a najdete tam údaje o zakoupených produktech i o průběžném stavu a problémech s pletí. Jedná se doopravdy o individuální přístup a je to i jeden z důvodů, proč si nelze zakoupit kosmetiku Biologique Recherche online. Vše musí být “ušito” na míru vám!

P.S. Absolvovat podrobnou diagnostiku povinně před nákupem produktů BR samozřejmě nemusíte. Ale určitě se to doporučuje! :)

medical esthet and spa Diagnostika pleti
medical esthet and spa Diagnostika pleti

Berte to pozitivně - neutratíte vaše peníze za něco, co nebude fungovat a po pár použitích by to letělo do koše. Konzultace je služba ZDARMA a probíhá vždy první týden v měsící. Je potřeba se telefonicky objednat a místa jsou omezená, tak s objednáním dlouho nečekejte.

skin instant lab
diagnostika pleti medical esthet and spa
konzultace diagnostika pleti

Jak dopadlo moje měření? Upřímně jsem předpokládala, že výsledky budou lepší. Moje pleť byla ale hodně dehydratována a vysušená. Díky tomu, jsem pociťovala pocity napnuté pokožky. Hydrolipidový film byl narušený a to byl i důvod ztráty hydratace. Příčinou může být používání micelárních odličovačů či nevhodných kartáčů/houbiček na pleť. S elasticitou jsem na tom taky nebyla nejlépe - to může být dáno i genetikou. V rámci konzultace mi bylo doporučeno pár změn v péči.

diagnostika pleti medical esthet and spa

A jak vypadá odteď moje denní rutina? Lotion P50V jsme vyměnili za P50W, který je určený pro citlivější pleť. Jemně exfoliuje a vyrovnává epidermis. Druhým krokem jsou séra. Proč jsou právě séra důležitá ve vaší skincare rutině, rozebereme na blogu příště. Já nyní kombinuji dvě - Amniotique, které doslova udrží vodu v pokožce a hydratace ihned po použítí stoupne na maximální stupěň a Oligo-Protéines Marines poskytující první pomoc pro pleť vystavenou stresu. Toto sérum nanáším i na problematické oční okolí. Trpím na kruhy pod očima a u tohoto bio-mořského séra je vidět rozdíl ihned po aplikaci. Díky bohu za něj! Posledním krokem je Créme Dermopurifiante - čistící krém na nedokonalosti. Rozjasňuje a matuje pleť. 

Kombinaci těchto produktů, teď budu používat tři měsíce a poté se znovu zopakuje diagnostika, kde se vyhodnotí stav. Budu vás opět informovat!

medical esthet and spa

Napište mi prosím vaše zkušenosti. Baví vás moje “pleťová osvěta”? Už jste propadli kosmetice Biologique Recherche nebo alespoň pořídili legendární lotion P50 na moje doporučení? Dejte mi vědět. Moc ráda vedu diskuze na toto téma.

Krásný den, Vaše A.