ZAKYNTHOS

27. 07. 2018
lesante blu

Věděli jsme, že chceme jet na dovolenou do Řecka. Ale kam? Já toužila navštívit Mykonos nebo Santorini, ale z důvodu klasického řešení všeho na poslední chvíli, už jsme nestačili sehnat ubytování v těchto destinacích za "přijatelnou" cenu. Mám pocit, že ty dvě místa jsou momentálně hrozně trendy a podle toho tam tak vypadají i ceny za ubytování. Zakynthos nás oslovil hlavně krásnou přírodou a průzračným mořem, takže jsme se už potom dlouho nerozmýšleli :)

Lesante Blu

Naším cílem bylo se válet a odpočívat na jednom místě celý týden (to nakonec nevyšlo tak úplně podle plánu :D). Hotel jsme ale vybírali podle toho :) Lesante Blu Exclusive Beach Resort nás uchvátil především krásným infinity bazénem a privátní malou plážičkou. Celý hotel byl nádherný. Servis prvotřídní. Personál byl nejmilejší, co jsem kdy zažila a my se celý týden cítili jako v pohádce <3

Pět minut autem od tohoto hotelu se nachází vesnička Tsivili, kam jsme vyráželi večer hrát mini golf, posedávali jsme v místních tavernách nebo hráli hry v Luna Fun Parku. 

řecký salát

Třetí den vyrážíme kolem ostrova ve vypůjčeném autě. Kdo si nechce půjčovat auto, může si vybrat ještě mezi skůtrem nebo čtyřkolkou :) Trasu jsme si sestavili předem v Google mapách, abychom přehledně věděli, kam vyrazit jako první.

Laganas

Toto místo je proslulé jako tzv. turtle spotting, neboli místo, kde stoprocentně zahlédnete želvy <3 Přímo uprostřed pláže jsme si zakoupili tříhodinový výlet menší lodí. Cena pro jednoho byla 15 euro a na programu byly želvy, výlet na Keri Caves a koupačka na malém ostrově s bílou písečnou pláží. Je lepší si zvolit menší loď, protože vás kapitán vezme přímo do jednotlivých jeskyní, do kterých se velká loď nepodívá. Budete mít i 20 minut na koupání přímo u nich :) Cestou zpět vás vysadí na bílé písečné pláži, kde strávíte hodinu. My jsme měli nabitý program, proto jsme se vrátili s kapiánem zpět na břeh dříve a užili si tak skoro privátní plavbu <3

Cameo Island

Pár minut autem od Laganasu se nalézá maličký ostrůvek Cameo Island, na který vede krásný dřevěný most. Na ostrůvku se nachází dva bary a malá plážička, kterou jsme měli v plánu navštívit. Bohužel byl zrovna uzavřený :( Z tohoto místa taktéž můžete zakoupit exkurzi za želvami právě na veliké lodi, která je zajímavá průhledným dnem ideálním k pozorování podmořského světa :)

Taverna Porto Schiza

Jeden z nejhezčích výhledů vůbec? Rozhodně z tohoto místa! K taverně Porto Schiza nám cesta trvala něco málo přes 30 minut. Příjezd v čase mezi obědem a večeří se ukázal jako nejlepší nápad - byli jsme tu úplně sami! Vychutnali jsme si výborný řecký salát, grilovaný sýr halloumi a nesměly chybět ani moje milované tzatziki <3

Navagio = nádhera!

Tohle místo si určitě nikdo při návštěvě Zakynthosu nenechá ujít. Náš tip? Pokud nechcete mít na fotce spoustu mravenců (lidí :D) , vyražte na úpatí skály až k večeru, v momentě, kdy je příliv a lodě již nevozí zájezdy turistů k vraku pašerácké lodi. Stojí to za to! Na vyhlídku se dostanete autem, jsou tam zřízená i parkoviště. Jinak zájezdy přímo na pláž se prodávají na každé větší pláži :)

Xigia Beach

Poslední naší zastávkou byla Xigia - malá oblázková pláž. Je známá sirnými prameny, proto také trochu zapáchá, než si na to zvyknete :D :) Koupání zde se ale doporučuje i z rehabilitačních důvodů. V pozdějších hodinách tu navíc není ani noha! 

Zbylé dny odpočíváme v resortu, čteme knížky a užíváme si klid. Tuto dovču jsem si užila na maximum <3 V Řecku jsem byla naposled jako malá, když jsem jezdila na dětský tábor Mořský koník. Bylo fajn si připomenout jejich kulturu a hlavně si dosyta užít skvělé řecké jídlo! Taky milujete jejich kuchyni? A dejte mi do komentářů vědět, jaký Řecký ostrov jste případně navštívili vy a co byste rádi viděli příště!