SHOE MAKEOVER

30. 11. 2017

Ahoj holky! Dneska mám pro vás takový malý tip, jak z bot a případně i oblečení, kterého jste se chtěly zbavit, udělat znovu krásný a nositelný kousek! Všechno pouze s pomocí pračky, nových barviček Dylon a zhruba dvou hodin vašeho času :)

Pro svůj experiment jsem si vybrala "Vansky" - tyhle byly jedny z mých prvních. Jsou starý tak čtyři roky a dokonce se mnou zažily můj první festival Rock for People (rok 2013) :D No, dávala jsem jim docela zabrat a taky tak trochu vypadají. Po zhlédnutí fotek o kousek níže mi dáte určitě za pravdu, že tyhle boty nutně potřebovaly "refresh"!

Z hráškové zelené se totiž postupem času stala zelená vybledlá a svoje "oblíbence" už se mi moc nechtělo nosit. Přesto mi bylo líto je vyhodit (už kvůli vzpomínkám) a tak se mi válely v botníku až doteď :( 

Pro "refresh" jsem si vybrala krásnou smaragdově zelenou barvu. Přiznám se, že nejsem moc šikovná na takové věci, ale s barvou Dylon je to naštěstí fakt jednoduché. Váš kousek musíte vyčistit/umýt a vložit do pračky vlhký. Dózičku (vajíčko s barvou) rozbalíte a vložíte do pračky kolmo k oblečení, které budete barvit. Pračku nastavíte na 40 stupňů (barva působí už i při 30ti) a necháte klasický dlouhý režim praní. Jakmile doperete, pustíte program praní znovu - tentokrát klasicky s přáškem na praní.

Po druhém praní už vyndáte "znovuzrozené tenisky" a necháte sušit :) Zbytky barvy z pračky odstraníte tak, že do pračky hodíte bělidlo a spustíte ji ještě jednou - nic složitého to nebylo viďte? Barvy Dylon seženete v drogérce Teta a prodávají se v dalších 8mi barvičkách. Mě se líbí třeba i jejich růžová nebo fialková :))

Jo a tady už je výsledek! Voalá!

Můžu říct, že jsou skoro jako nové :D! Jo a nezapomeňte vyndat před praním tkaničky.

Kdybyste měly ještě nějaké dotazy ohledně barvení nebo čehokoliv, tak se ptejte! A určitě mi dejte vědět vaše zkušenosti nebo plány s barvením. :)