ALL ABOUT | NAILS

06. 11. 2017

Ahoj krásky! Po delší době je tu opět nový článek do rubriky "all about" - a tentokrát o nehtech. Už tři měsíce totiž testuju manikúru Bio Sculpture z mého oblíbeného Medical Esthet & Spa salonu a také jsem dostala pár dotazů do directu tak to vše pěkně shrnu do článku :) 

Na začátek si musím trochu na své nehty postěžovat. Mám pocit, že jsou moje nehty jako "papír". Díky tomu se mi nikdy nepodařilo je mít dlouhé - hrozně se totiž lámou a pokaždé, když už to vypadá slibně, se konec nehtu roztřepí a stejně se zlomí. Jako malá jsem si nehty kousala a to tomu nejspíše taky nepomohlo. Na druhou stranu mě díkybohu nikdy nenapadlo jít na klasické "gelovky", kterýma bych tenhle problém akorát skryla a ještě jim přihoršila. 

V Medical Esthet & Spa jsem nejdříve absolvovala diagnostiku a úvodní konzultaci, kde se mi paní manikérka podívala na nehty a mluvily jsme i o výživě nehtu "zevnitř", na které také velmi záleží. Byly mi vysvětleny všechny výhody Bio Sculpture a některá fakta mě doopravdy zaujala. Věděly jste například, že gelová aplikace Bio Sculpture je 100% veganská a obsahuje 58% proteinu, který celou dobu pomáhá vyživovat váš nehet? :) 

Další novinkou pro mě byl například způsob odstraňování gelu - starý gel se nezbrušuje, ale odstraňuje speciálním removerem, který nenarušuje nehet. Nehty se takhle zabalí do alobalu a po pár minutách působení removeru se starý lak pouze sloupne :)

Dalším krokem je úprava kutikuly (kůžiček a záděrek) a zapilování nehtu do tvaru. Vzhledem k lámavosti nehtu jsme zvolily tvar kratší :) Popravdě jsem si na to už zvykla a je to nejlepší volba. Nehty mi i díky kratší délce vydrží déle :)

Dále se aplikuje první vrstva průhledného ochranného gelu. K vytvrzování jsou používány LED lampy a proces trvá asi ani ne minutu. LED lampy jsou navíc mnohem mnohem šetrnější, než klasické UV lampy, které se používají k "zapékání". 

Ještě bych chtěla zmínit další výhodu Bio Sculpture gelu - a to, že neobsahuje akryláty, toulen, formadelhyd, rozpouštědla, parabeny a všemožné "ošklivosti", které by mohly zatěžovat samotné nehty a celkově i organismus a ve větší míře a častém používání způsobovat i nedejbože zdravotní problémy.

Takže teď už zbývá vybrat si tu správnou barvičku! :))

Pro tentokrát byla mým favoritem barva Barbie :D:)) Jemná nude pink, kterou dokonale sladíte se vším :) Poprvé jsem měla klasicky červenou, ale mám v plánu vyzkoušet spoustu barev! 

S výsledkem jsem nejvíce spokojená. Holky manikérky jsou velmi šikovné a hlavně mám radost, že postupně uzdravuji a zpevňuji svoje nehty. Bio Sculpture v Medical Esthet & Spa stojí 890,-. Vydrží velmi individuálně, ale mě zůstaly nehty i po třech týdnech krásné! :) Je potřeba vyzkoušet. 

Líbí se vám výsledek holky? A jak se o své nehtíky staráte vy? :))