COFFEE TIME

23. 08. 2017

V sobotu jsem si udělala výlet do Prahy za Terkou a plán byl jasnej. Vyrazily jsme do Žlutých lázní strávit den plný kofeinu a holčičího tlachání. Costa Coffee totiž pořádalo event a na programu byla nejen přednáška o kávě ale i koncert našeho oblíbeného písničkáře Jakuba Ondry, na který jsme se moc těšily. Na místě byl přistavený Costa Van - auto proměněné v pojízdnou kavárnu a my jsme si hned po příchodu naběhly pro výbornou jahodovou limonádu. Mňam! 

Po hodině "pikniku" a tlachání s Terkou jsme se přemístily na přednášku o kávě. Jsem milovník kávy už pěkných pár let (vlastně bez ní skoro nevstanu z postele), ale nikdy jsem se blíže nezajímala o pěstování, pražení nebo samotnou přípravu. Byla to chyba! Naštěstí tu byla přednášející Eva, která nás provedla "cestou kávy" rychle a poutavě. Dozvěděly jsme se i to, že Costa Coffee používá pouze kávu z certifikované produkce Rainforest Aliance (mezinárodní neziskové organizace) a tím přispívá ke zlepšení podmínek pěstitelů kávy v zemích třetího světa. Pitím kávy z takové produkce vlastně přispíváte k lepšímu životnímu prostředí :) 

Vliv na výslednou chuť kávy má i celkové zpracování a pražení každého zrna. Nejlepší chuť a aroma se získá pomalým pražením při nízké teplotě. A taky existuje Coffee Maestro a jeho tým, kteří denně kontrolují všechny důležité vlastnosti zrn jakými jsou například hořkost, kyselost a aroma a zaručují se za to, že se do našich hrníčků dostane jen káva s perfektní jakostí.

Při přednášce jsme degustovaly a poznávaly rozdíly mezi dvěma typy kávy a to Arabikou a Robustou. Myslím, že jsem na tomto eventu doplnila dávku kofeinu na celý měsíc! :D

Na závěr nás čekalo seznámení s prací baristy a příprava vlastního kafe! S tím jsem neměla žádné zkušenosti, takže jsem se těšila, až si připravím svoje milované "americano".

Musím se přiznat, moc mi to nešlo :D Paní baristka byla ale moc milá a s těmi pár kroky mi pomohla a moje americano bylo nakonec fakt dobrý. Pochopila jsem, proč všichni, kdo se chtějí stát baristou v Costa Coffe prochází 14ti denním školením a připraví minimálně 1000 šálků kávy předtím než ho budou servírovat nám :)

Pokud by vás zajímalo více informací tak Costa Coffee pořádá čas od času semináře na různá témata o kávě, na které se můžete přihlásit na jejich stránkách. Tam se taky můžete ucházet o práci baristy :) 

My jsme si s Terkou event s koncertem moc užily a děkujeme Costa Coffee za pozvání! <3 Kdo taky ráno nevstane bez kafe?

 

T-Shirt - Zara

Skirt - Zara