OUTFIT OUTFIT OUTFIT

11. 01. 2019
dior saddle bag bloggers outfit

Po delší době se hlásím s outfitovým článkem a rovnou bych se chtěla rozepsat i na téma, které jsem nedávno nakousla u jednoho z mých posledních příspěvku na Instagramu a tím jsou SLEVY a nakupování v tomto (docela šíleném) období. Tuto sezónu mě to totiž vůbec nebaví a má to pár svých důvodů. Tady jsou a rovnou připisuji i pár tipů, kde naopak hezký kousky sehnat a na co si dát pozor :)

Lidi blázní. Obchoďáky jsou přeplněný. Fronty u kabinek nekonečný. V obchodech nepořádek a oblečení se kolikrát válí na zemi, je špinavé, potrhané. A já najednou mám pocit, že ta věc, kterou držím v ruce nemá žádnou hodnotu. Tohle jsou hlavní důvody, proč se poslední dobou vyhýbám obchodním domům. A díky tomu jsem si naopak oblíbila nakupování na internetu. V pohodlí domova se mi věci objednávají lépe. Mám čas se i rozmyslet, zda danou věc doopravdy potřebuju nebo ne. V kabince mě občas přepadl pocit, že mě tlačí čas a se slovy "že za tu cenu to určitě unosim" jsem si věc v rychlosti koupila a pak jí doma za půl roku našla ve skříni nenošenou ještě s tou slevovou cedulkou :D Nedělejte stejný chyby.

Co se týče vrácení zboží. Koupili jste si někdy něco a až doma jste zjistili, že jelikož se jednalo o slevové zboží, nemůžete ho vrátit? Mě ano :) Když si ale daný kousek pořídite na internetu, už ze zákona ho vždy můžete vrátit. Proto se nebojím a kdyby mi náhodou velikost neseděla, tak to jednoduše pošlu zpátky. Jo a také se mi stalo, že jsem ve finále sehnala stejný kousek online mnohem levněji než v kamenném obchodě :) Když už tedy zavítáte do obchodu a něco zlevněného si vyhlídnete - zkuste si to nejdřív pohledat na internetu. Mnohdy se to vyplatí!

Já mám třeba ráda slevy v Zaře, ale kvůli výše zmiňovaným důvodům objednávám všechno z netu! Příjde to navíc krásně zabalené. A oblečení je ve většině případů úplně nové, čisté a nezkoušené. Mezi další eshopy, kde ráda nakupuju ve slevách patří třeba Answear, Footshop, Asos, COS a další.

Dávejte si pozor na podvodný ceny. Už se mi stalo, že jsem sloupla červenou údajně "slevovou" cenovku a pod ní byla stejná cena akorát na bílé cenovce. 

Kvalita x kvantita. Nekupujte si nekvalitní hadry. Nevím, jestli to je tím, že "stárnu", ale poslední dobou vyhledávám kvalitní kousky, které vydrží delé než jednu sezónu, jsou nadčasové a z materiálu, kterej se po prvním vyprání nezežmolkuje. Jasně - za kvalitu a některé značky se platí. Ale není lepší si nakonec pořídit jedny dražší značkové džíny než patery, které se seperou, ztratí tvar a stejně vás přinutí koupit si nové a utratit za ně další peníze? Think about it. 

Co se týče trendovosti oblečení - tomu se my ženy neubráníme :) Jen je dobrý myslet na to že daný kousek je TREND, tudíž kolikrát nositelný pouze v daném období. Nekupujte si takových věcí mnoho. Stačí šatník obnovit třeba jedním, dvěma kousky z daného trendu a poté je buď pošlete dál a nebo schovejte na pár let do skříně, než se nám opět vrátí. K čemu budete mít pět leopardích sukni? :)

Dalším pravidlem, kterým se poslední dobou při obnově šatníku řídím je to, že pokud si chci pořídit novou věc - dvě svoje pošlu dál. Ať už předám mamce / segře nebo prodám na vintedu / bazaru. Nebudete tak muset kupovat každý rok novou větší skřín :D

Poslední dobou mě také dost baví vintage a bazarové věci. Jsou ojedinělé. Mají příběh. A ještě k tomu se jedná o udržitelnou módu, kdy vlastně "podporujete" naši planetu. Zkuste se podívat třeba na 1981Second Hand, Cosmic Kids nebo Skříň, kde seženete designérské kousky ( já tam našla tehdy tuto mojí Dior Saddle bag a to je teprve úlovek!).

To je tedy k nakupování pro tentokrát ode mě všechno. Nezapoměňte si prohlédnout můj elegantně sportovní outfit nafocený šikovnou Bárou. Dejte mi vědět, jak se vám líbí a taky, jak jste na tom s nakupováním vy! Klidně mi napiště i Vaše tipy <3

A.

cos t-shirt outfit
s. oliver hat outfit
outfit puma cali shoes

Hat - s. Oliver (HERE)

T-shirt - COS (HERE)

Pants - ZARA

Bag - Dior

Shoes - Puma Cali via Footshop.cz (HERE)

Earrings - Mango

Small Earrings - Pandora